Gyümölcskosárka recept

Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a lisztben. Hozzáadjuk a porcukrot, tojás sárgáját, vaníliás cukrot. Becsomagoljuk és rövid ideig hűtőbe tesszük. A kosárka formákat kivajazzuk, lisztezzük. A tésztát kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Beletöltjük a kosárba, a széleket lecsipkedjük. Villával megszúrjuk a közepét, hogy sütés közben ne púposodjanak meg. 190 fokon szép pirosra sütjük, majd kihűtjük.
Miután kihűlt, felolvasztjuk a csokoládét vízgőz felett kevés olajjal. Elvileg belemártani kell a csokiba, de szerintem úgy sokkal könnyebb, ha egy tiszta, száraz ecsettel “befestjük”. Így kevesebb csokoládét használunk el, mint amennyi a kimártáshoz kellene.
A krémhez kevés tejben elkeverjük a tojás sárgáját és a pudingport. A megmaradt tejben elkeverjük a cukrot és felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a pudingporos elegyet és besűrítjük a krémet. Ha besűrűsödött a vajból kb 6-8 dkg-ot belekeverünk, addig főzzük így tovább amíg elolvad. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a maradék vajat.
Nyomózsákba töltjük és megtöltjük vele a kosárkákat. Gyümölccsel díszítjük. A zselét elkészítjük a csomagolás alapján, majd ezzel fényezzük a kosárkákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »