Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-meggyes linzer recept

Gesztenyés-meggyes linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg puha vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 15 dkg gesztenyemassza
    • mascarpone (kb 2 evőkanál)
    • rumaroma
    • meggylekvár

    Elkészítése:

    Tészta:

    A liszthez hozzáadjuk a cukrot, majd elmorzsoljuk a puha vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és gyors mozdulatokkal puha tésztává gyúrjuk.

    Hűtőbe tesszük 30-60 percre.

    Szaggatás, sütés:

    A tésztát 2 részletben, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3 mm vastagra és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a figurákat és 180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt világosra sütjük.

    Töltelék:

    A gesztenyéhez kevés rumaromát és annyi mascarponét adunk, hogy jól kenhető tölteléket kapjunk.

    Összeállítás:

    Egy teli linzerre gesztenyés tölteléket teszünk, majd ráteszünk egy lyukas kekszet. A lyukba kevés meggylekvárt kanalazunk. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek