Gesztenyés-meggyes linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg puha vaj
- 25 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 15 dkg gesztenyemassza
- mascarpone (kb 2 evőkanál)
- rumaroma
- meggylekvár
Elkészítése:
Tészta:
A liszthez hozzáadjuk a cukrot, majd elmorzsoljuk a puha vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és gyors mozdulatokkal puha tésztává gyúrjuk.
Hűtőbe tesszük 30-60 percre.
Szaggatás, sütés:
A tésztát 2 részletben, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3 mm vastagra és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a figurákat és 180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt világosra sütjük.
Töltelék:
A gesztenyéhez kevés rumaromát és annyi mascarponét adunk, hogy jól kenhető tölteléket kapjunk.
Összeállítás:
Egy teli linzerre gesztenyés tölteléket teszünk, majd ráteszünk egy lyukas kekszet. A lyukba kevés meggylekvárt kanalazunk. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »










