Gesztenyés-meggyes linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyés-meggyes linzer

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 tojás

Töltelék:

  • 15 dkg gesztenyemassza
  • mascarpone (kb 2 evőkanál)
  • rumaroma
  • meggylekvár

Elkészítése:

Tészta:

A liszthez hozzáadjuk a cukrot, majd elmorzsoljuk a puha vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és gyors mozdulatokkal puha tésztává gyúrjuk.

Hűtőbe tesszük 30-60 percre.

Szaggatás, sütés:

A tésztát 2 részletben, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3 mm vastagra és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a figurákat és 180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt világosra sütjük.

Töltelék:

A gesztenyéhez kevés rumaromát és annyi mascarponét adunk, hogy jól kenhető tölteléket kapjunk.

Összeállítás:

Egy teli linzerre gesztenyés tölteléket teszünk, majd ráteszünk egy lyukas kekszet. A lyukba kevés meggylekvárt kanalazunk. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük.