Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a cukrot, majd elmorzsoljuk a puha vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és gyors mozdulatokkal puha tésztává gyúrjuk.
Hűtőbe tesszük 30-60 percre.
A tésztát 2 részletben, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3 mm vastagra és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a figurákat és 180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt világosra sütjük.
A gesztenyéhez kevés rumaromát és annyi mascarponét adunk, hogy jól kenhető tölteléket kapjunk.
Egy teli linzerre gesztenyés tölteléket teszünk, majd ráteszünk egy lyukas kekszet. A lyukba kevés meggylekvárt kanalazunk. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük.