Epres-túrós kosárkák recept
Hozzávalók:
- 175 g liszt
- 80 g vaj
- 20 g kristálycukor
- 2 ek víz
- 1 dl habtejszín
- 50 g porcukor
- 100 g túró
- 12 szem eper
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a vizet, és tésztát gyúrunk belőle. 15 percre hűtőbe tesszük.
A tésztával kibélelünk 12 kosárkaformát, és előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük. A kosárkákat kiszedjük a formából, majd hűlni hagyjuk őket.
A tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a túrót és a porcukrot. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kosárkákban.
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és félbevágjuk.
A kosárkákra ráteszünk két-két fél epret.
Reszelt csokival lehet díszíteni még.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

