Epres-túrós kosárkák recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 175 g liszt
- 80 g vaj
- 20 g kristálycukor
- 2 ek víz
- 1 dl habtejszín
- 50 g porcukor
- 100 g túró
- 12 szem eper
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a vizet, és tésztát gyúrunk belőle. 15 percre hűtőbe tesszük.
A tésztával kibélelünk 12 kosárkaformát, és előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük. A kosárkákat kiszedjük a formából, majd hűlni hagyjuk őket.
A tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a túrót és a porcukrot. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kosárkákban.
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és félbevágjuk.
A kosárkákra ráteszünk két-két fél epret.
Reszelt csokival lehet díszíteni még.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.