Epres-túrós kosárkák recept

Hozzávalók:
- 175 g liszt
- 80 g vaj
- 20 g kristálycukor
- 2 ek víz
- 1 dl habtejszín
- 50 g porcukor
- 100 g túró
- 12 szem eper
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a vizet, és tésztát gyúrunk belőle. 15 percre hűtőbe tesszük.
A tésztával kibélelünk 12 kosárkaformát, és előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük. A kosárkákat kiszedjük a formából, majd hűlni hagyjuk őket.
A tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a túrót és a porcukrot. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kosárkákban.
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és félbevágjuk.
A kosárkákra ráteszünk két-két fél epret.
Reszelt csokival lehet díszíteni még.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »