Citromos-dióhabos linzer recept
Hozzávalók:
- 21 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 5 dkg dió vagy mandula
- 1 evőkanál porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 db citrom
Elkészítése:
A lisztet morzsoljuk el a vajjal vagy margarinnal,7 dkg cukorral,1 db citrom levével és reszelt héjával és összegyúrjuk a 2 db tojássárgájával.
Gyúródeszkán kisodorjuk,formával kiszúrjuk. A tojásfehérjéket felverjük 1 kanál porcukorral,majd vízgőz felett tovább verjük a megmaradt 3 dkg cukorral kemény habbá.
Gőzről levéve belekeverjük az 5 dkg darált diót. Ebből a diós habból kis halmokat teszünk a tésztára és közepes tűznél világosra sütjük.
Két-két darabot gyümölcsízzel össze is ragaszthatunk,de anélkül is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

