Citromos-dióhabos linzer‏

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 21 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg dió vagy mandula
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom

Elkészítése:

A lisztet morzsoljuk el a vajjal vagy margarinnal,7 dkg cukorral,1 db citrom levével és reszelt héjával és összegyúrjuk a 2 db tojássárgájával.

Gyúródeszkán kisodorjuk,formával kiszúrjuk. A tojásfehérjéket felverjük 1 kanál porcukorral,majd vízgőz felett tovább verjük a megmaradt 3 dkg cukorral kemény habbá.

Gőzről levéve belekeverjük az 5 dkg darált diót. Ebből a diós habból kis halmokat teszünk a tésztára és közepes tűznél világosra sütjük.

Két-két darabot gyümölcsízzel össze is ragaszthatunk,de anélkül is finom.