Linzer tallérok recept

Hozzávalók:
Fehér tészta:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vanília rúd kikaparva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Barna tészta:
- a fehér tészta hozzávalói
- 2 ek kakaópor
Elkészítése:
A felkockázott hideg vajat gyorsan elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom lereszelt héját és a vaníliát.
A tojás hozzáadásával a tésztát gombóccá gyúrjuk.
A barna tésztánál a tojás hozzáadása előtt még belekerült a kakaópor.
Mindkét tésztát hűtőben 1 órát pihentetjük.
A fehér és a barna tésztát külön külön fél cm vastagra kinyújtjuk majd a sütipecséttel mintát nyomunk bele. Sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-on 8-10 perc alatt megsül.
Kívül roppanós, belül puha tallérok lesznek, amik jól záródó süteményes dobozban sokáig eltarthatók.
A cifra minta a lehulló részek összedolgozásával-nyújtásával-kiszúrásával jött létre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »