Linzer tallérok recept

Hozzávalók:
Fehér tészta:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vanília rúd kikaparva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Barna tészta:
- a fehér tészta hozzávalói
- 2 ek kakaópor
Elkészítése:
A felkockázott hideg vajat gyorsan elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom lereszelt héját és a vaníliát.
A tojás hozzáadásával a tésztát gombóccá gyúrjuk.
A barna tésztánál a tojás hozzáadása előtt még belekerült a kakaópor.
Mindkét tésztát hűtőben 1 órát pihentetjük.
A fehér és a barna tésztát külön külön fél cm vastagra kinyújtjuk majd a sütipecséttel mintát nyomunk bele. Sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-on 8-10 perc alatt megsül.
Kívül roppanós, belül puha tallérok lesznek, amik jól záródó süteményes dobozban sokáig eltarthatók.
A cifra minta a lehulló részek összedolgozásával-nyújtásával-kiszúrásával jött létre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »