Linzer szeletben recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - kb 40 dkg lekvár a töltéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, becsomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
A tésztát 3 részre osztjuk és 16*24 cm-es lapokká nyújtjuk nyújtjuk.
180 fokon kb 10-12 perc alatt, egyesével megsütjük.
A kihűlt lapokat megtöltjük a lekvárral. Nálam vegyes gyümölcs volt. Egy éjszakát pihentetjük, majd másnap szeleteljük. Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










