Linzer szeletben recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 40 dkg lekvár a töltéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, becsomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
A tésztát 3 részre osztjuk és 16*24 cm-es lapokká nyújtjuk nyújtjuk.
180 fokon kb 10-12 perc alatt, egyesével megsütjük.
A kihűlt lapokat megtöltjük a lekvárral. Nálam vegyes gyümölcs volt. Egy éjszakát pihentetjük, majd másnap szeleteljük. Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »