Linzer karika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 2 evőkanál cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kanál tejföl
- 1 mk szódabikarbóna
- só
- baracklekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A hozzávalókat egy mély tálban összegyúrjuk, majd kb. fél óráig pihentetjük a tésztát. Utána fél mm vastagságúra kinyújtjuk és tetszőleges formákra kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon világosra sütjük. Gyorsan sül, vigyázzunk. Még melegen baracklekvárral összeragasztunk egy-egy db-ot. Ha kész, van.cukros porcukorba forgatjuk és jól záródó fémdobozban tároljuk.
Tipp:
Érdemes dupla adaggal kezdeni!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »