Linzer karika recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 2 evőkanál cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 kanál tejföl
- 1 mk szódabikarbóna
- só
- baracklekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A hozzávalókat egy mély tálban összegyúrjuk, majd kb. fél óráig pihentetjük a tésztát. Utána fél mm vastagságúra kinyújtjuk és tetszőleges formákra kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon világosra sütjük. Gyorsan sül, vigyázzunk. Még melegen baracklekvárral összeragasztunk egy-egy db-ot. Ha kész, van.cukros porcukorba forgatjuk és jól záródó fémdobozban tároljuk.
Tipp:
Érdemes dupla adaggal kezdeni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

