Linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg hideg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom
- lekvár
Elkészítése:
A lisztez hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat, majd összemorzsoljuk. Hozzátesszük a tojássárgáját, a porcukrot és a lereszelt citromhéjat is, majd ezekkel is összedolgozzuk. Épp csak annyira, hogy összeálljon a tészta.
Gombócot formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, majd kissé ellapítjuk. Hűtőbe téve legalább egy órán át pihentetjük.
A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen 3 mm vastagra nyújtjuk és bármilyen alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Minden második tészta közepét egy kis kör alakú kiszúróval is kiszúrjuk.
Ezután szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk megformázott tésztát, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni a kisült linzertésztát, majd a lekvárral megkenve összeragasztunk egy teljes és egy lyukas tésztadarabot. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »