Linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg hideg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom
- lekvár
Elkészítése:
A lisztez hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat, majd összemorzsoljuk. Hozzátesszük a tojássárgáját, a porcukrot és a lereszelt citromhéjat is, majd ezekkel is összedolgozzuk. Épp csak annyira, hogy összeálljon a tészta.
Gombócot formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, majd kissé ellapítjuk. Hűtőbe téve legalább egy órán át pihentetjük.
A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen 3 mm vastagra nyújtjuk és bármilyen alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Minden második tészta közepét egy kis kör alakú kiszúróval is kiszúrjuk.
Ezután szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk megformázott tésztát, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni a kisült linzertésztát, majd a lekvárral megkenve összeragasztunk egy teljes és egy lyukas tésztadarabot. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »