Linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg hideg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom
- lekvár
Elkészítése:
A lisztez hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat, majd összemorzsoljuk. Hozzátesszük a tojássárgáját, a porcukrot és a lereszelt citromhéjat is, majd ezekkel is összedolgozzuk. Épp csak annyira, hogy összeálljon a tészta.
Gombócot formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, majd kissé ellapítjuk. Hűtőbe téve legalább egy órán át pihentetjük.
A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen 3 mm vastagra nyújtjuk és bármilyen alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Minden második tészta közepét egy kis kör alakú kiszúróval is kiszúrjuk.
Ezután szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk megformázott tésztát, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni a kisült linzertésztát, majd a lekvárral megkenve összeragasztunk egy teljes és egy lyukas tésztadarabot. Porcukorral megszórva tálaljuk.