Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Linzer recept

Linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • sárgabarack lekvár (házi)
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot, vaníliás cukrot és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.

    A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kb fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második formának a közepét is kilyukasszuk kisebb kiszúróval.

    A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben világosbarnára megsütjük.

    A kész süteményeket kihűtjük. Az egyik formát megkenünk sárgabarack lekvárral, majd ráhelyezünk egy másik formát.

    A lekvárral megtöltött linzereket porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá