Limoncellós-csokis habrúd recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 23 dkg cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál limelé
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1/2 dl limoncello likőr (40 %-os)
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tojásfehérjét a robotgép habüstjébe öntjük és bekapcsoljuk 3-as fokozatra. A cukrot hozzáadagoljuk keverés közben fokozatosan, majd a citromlevet, a vanília kikapart magját és a végén ha felverődött jó keményre, akkor a keményítőt is.
A masszát habzsákba szedjük és csillagcsővel habrudakat nyomunk a sütőpapírra.
100 fokos sütőbe toljuk, és 10 percig ezen a hőfokon szárítjuk. Utána 80 fokra csökkentjük és 1 óráig hagyjuk a sütőben száradni.
Ha kihűltek a habrudak, akkor gőz felett megolvasztott csokoládéba mártjuk és zsírpapírra tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


