Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Limoncellós-csokis habrúd recept

Limoncellós-csokis habrúd
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 23 dkg cukor
    • 2 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 evőkanál limelé
    • 1 vaníliarúd kikapart magja
    • 1/2 dl limoncello likőr (40 %-os)
    • 10 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét a robotgép habüstjébe öntjük és bekapcsoljuk 3-as fokozatra. A cukrot hozzáadagoljuk keverés közben fokozatosan, majd a citromlevet, a vanília kikapart magját és a végén ha felverődött jó keményre, akkor a keményítőt is.

    A masszát habzsákba szedjük és csillagcsővel habrudakat nyomunk a sütőpapírra.

    100 fokos sütőbe toljuk, és 10 percig ezen a hőfokon szárítjuk. Utána 80 fokra csökkentjük és 1 óráig hagyjuk a sütőben száradni.

    Ha kihűltek a habrudak, akkor gőz felett megolvasztott csokoládéba mártjuk és zsírpapírra tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá