Limoncellós-csokis habrúd recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 23 dkg cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál limelé
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1/2 dl limoncello likőr (40 %-os)
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tojásfehérjét a robotgép habüstjébe öntjük és bekapcsoljuk 3-as fokozatra. A cukrot hozzáadagoljuk keverés közben fokozatosan, majd a citromlevet, a vanília kikapart magját és a végén ha felverődött jó keményre, akkor a keményítőt is.
A masszát habzsákba szedjük és csillagcsővel habrudakat nyomunk a sütőpapírra.
100 fokos sütőbe toljuk, és 10 percig ezen a hőfokon szárítjuk. Utána 80 fokra csökkentjük és 1 óráig hagyjuk a sütőben száradni.
Ha kihűltek a habrudak, akkor gőz felett megolvasztott csokoládéba mártjuk és zsírpapírra tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »