Limoncellós-csokis habrúd

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 23 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál limelé
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1/2 dl limoncello likőr (40 %-os)
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tojásfehérjét a robotgép habüstjébe öntjük és bekapcsoljuk 3-as fokozatra. A cukrot hozzáadagoljuk keverés közben fokozatosan, majd a citromlevet, a vanília kikapart magját és a végén ha felverődött jó keményre, akkor a keményítőt is.

A masszát habzsákba szedjük és csillagcsővel habrudakat nyomunk a sütőpapírra.

100 fokos sütőbe toljuk, és 10 percig ezen a hőfokon szárítjuk. Utána 80 fokra csökkentjük és 1 óráig hagyjuk a sütőben száradni.

Ha kihűltek a habrudak, akkor gőz felett megolvasztott csokoládéba mártjuk és zsírpapírra tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.