Levendulás korong recept
Hozzávalók:
- 6 dkg porcukor (barna)
- 15 db levendula (kb. ennyi szálról szedtem le egy evőkanálnyit)
- 12 dkg vaj (puha)
- 1 citromból nyert citromhéj
- 18 dkg finomliszt
Elkészítése:
A cukrot összekeverjük a levendulával és a citromhéjjal. A vajjal habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet is, és puha tésztát gyúrunk belőle.
Két sütőpapírréteg között kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk. A felső sütőpapírt leszedjük, és kb. 7 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A maradékot összegyúrjuk, és abból is korongokat szúrunk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és 150 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt megsütjük. A kekszeket 2 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. Ebből a mennyiségből 12 db kekszem lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

