Levendulás korong recept

Hozzávalók:
- 6 dkg porcukor (barna)
- 15 db levendula (kb. ennyi szálról szedtem le egy evőkanálnyit)
- 12 dkg vaj (puha)
- 1 citromból nyert citromhéj
- 18 dkg finomliszt
Elkészítése:
A cukrot összekeverjük a levendulával és a citromhéjjal. A vajjal habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet is, és puha tésztát gyúrunk belőle.
Két sütőpapírréteg között kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk. A felső sütőpapírt leszedjük, és kb. 7 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A maradékot összegyúrjuk, és abból is korongokat szúrunk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és 150 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt megsütjük. A kekszeket 2 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. Ebből a mennyiségből 12 db kekszem lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »