Lemezes linzer recept
 
                            Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 csomag sütőpor
- 40 dkg liszt
- kevés tej
- kakaó
- baracklekvár vagy más ízű lekvár
Elkészítése:
Kavarjunk habosra a margarint 1 tojássárgájával, 10 dkg porcukorral, és egy citrom lereszelt héjával. Adjunk hozzá 1/2 csomag sütőporral elkevert 40 dkg lisztet és gyúrjuk össze egy kevés tejjel.
Osszuk 3 részre, melyek közül 2 darabba keverjünk kakaót, és nyújtsuk ki őket. A tepsit margarinnal kenjük ki. Az egyik barna tésztát tepsibe téve kenjük meg lekvárral, majd helyezzük rá a fehér tésztát. Ezt is kenjük meg lekvárral, és végül a tetejére tegyük rá a másik barna tésztát.
Süssük meg 180 fokon. Tálaláskor porcukorral hintsük meg.
Másfél adagban készítettem,25×39 cm-es tepsiben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

 
