Lekváros virágok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- sárgabaracklekvár
- A kenéshez olvasztott margarin,vagy zsír
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és két felé veszem. Kinyújtom és olvasztott, nem meleg margarinnal lekenem mind a kettőt, és feltekerem, mint a roládokat. 1-2 órát hűtőbe teszem, az idő lejártával kiveszem a hűtőből és vékonyra kinyújtom.
Virág kiszúróval kiszaggatom, sütőpapiros sütőlapra teszem. A tetejét vízzel lekentem. A másik virág formát kiszúrtam a közepét kis kör alakú kiszúróval, és rátettem a vízzel lekent virágokra. 180 fokos sütőben szép világosra megsütöttem. Amikor kisült, a közepébe baracklekvárt tettem és porcukorral meghintettem. Cukrot, sót, sütőport nem igényel ez a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »