Szilvalekváros sütemény recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg felolvasztott, langyos vaj
- 15 dkg cukor
- 5 ek jó kemény szilvalekvár
- 9 ek víz
- 1 tk sütőpor
- fél tk szódabikarbóna
- 1 tk őrölt fahéj
- fél tk őrölt szegfűszeg
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Tetejére:
- szilvalekvár
Csokimáz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A szilvalekvárt keverjük ki a vízzel, (másfajta lekvárral is finom) ha lekvárunk híg akkor vizet nem muszáj beletenni hanem csak lekvárt.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, belekeverjük a vajat és a kikevert lekvárt.
Belekeverjük a liszttel elkevert sütőport, szódabikarbónát, fűszereket. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, végezzünk tűpróbát, ha nem ragad rá semmi akkor megsült.
Amint kivettük a sütőből azonnal forrón kenjük meg vékonyan szilvalekvárral és hagyjuk kihűlni.
Bevonjuk csokimázzal, amihez a csokit megolvasztjuk vízgőz felett, majd belekeverjük az olajat. Ráöntjük a süti tetejére. Muffin formában is süthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »