Szilvalekváros sütemény recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg felolvasztott, langyos vaj
- 15 dkg cukor
- 5 ek jó kemény szilvalekvár
- 9 ek víz
- 1 tk sütőpor
- fél tk szódabikarbóna
- 1 tk őrölt fahéj
- fél tk őrölt szegfűszeg
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Tetejére:
- szilvalekvár
Csokimáz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A szilvalekvárt keverjük ki a vízzel, (másfajta lekvárral is finom) ha lekvárunk híg akkor vizet nem muszáj beletenni hanem csak lekvárt.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, belekeverjük a vajat és a kikevert lekvárt.
Belekeverjük a liszttel elkevert sütőport, szódabikarbónát, fűszereket. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, végezzünk tűpróbát, ha nem ragad rá semmi akkor megsült.
Amint kivettük a sütőből azonnal forrón kenjük meg vékonyan szilvalekvárral és hagyjuk kihűlni.
Bevonjuk csokimázzal, amihez a csokit megolvasztjuk vízgőz felett, majd belekeverjük az olajat. Ráöntjük a süti tetejére. Muffin formában is süthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »