Sárgarépás szelet recept

Hozzávalók:
- 42 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 1/2 tasak sütőpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg nyers, reszelt sárgarépa
- A töltelékhez baracklekvár
- A teteje megkenéséhez tej
Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, amit kétfelé veszünk. Mindkét cipót kinyújtjuk. Az egyiket tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral, majd ráhelyezzük a másik lapot. A tetejét lekenjük tejjel, majd megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe tesszük sülni. Ha kész, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Küldte: Légrádiné Czeglédi Erzsébet
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »