Sárgarépás szelet recept

Hozzávalók:
- 42 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 1/2 tasak sütőpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg nyers, reszelt sárgarépa
- A töltelékhez baracklekvár
- A teteje megkenéséhez tej
Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, amit kétfelé veszünk. Mindkét cipót kinyújtjuk. Az egyiket tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral, majd ráhelyezzük a másik lapot. A tetejét lekenjük tejjel, majd megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe tesszük sülni. Ha kész, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Küldte: Légrádiné Czeglédi Erzsébet
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »