Sárgarépás szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 42 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg nyers, reszelt sárgarépa
  • A töltelékhez baracklekvár
  • A teteje megkenéséhez tej

Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, amit kétfelé veszünk. Mindkét cipót kinyújtjuk. Az egyiket tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral, majd ráhelyezzük a másik lapot. A tetejét lekenjük tejjel, majd megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe tesszük sülni. Ha kész, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

Küldte: Légrádiné Czeglédi Erzsébet