Rózsa szelet recept

Elkészítése:
A lisztet a sütőprral elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a margarint és a kakaó kivételével hozzáadjuk a tészta minden hozzávalóját.
A tésztát 3 részre osztjuk. Az egyik részbe bele dolgozunk 1 kanálnyi kakaót.
Az első sárga lapot megkenjük lekvárral, enyhén megszórjuk dióval, beborítjuk a kakaós lappal.
Újra kenjük és szórjuk pici dióval, beborítjuk a sárga lappal.
Előmelegített sütőben 190 fokon sütjük.
Közben kikavarjuk a cukrot a tojássárgájával, citromlével és ha kisült a tészta melegen a tetejére kenjük a kikavart mázat.
Hagyjuk megszáradni és másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »