Rózsa szelet recept

Elkészítése:
A lisztet a sütőprral elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a margarint és a kakaó kivételével hozzáadjuk a tészta minden hozzávalóját.
A tésztát 3 részre osztjuk. Az egyik részbe bele dolgozunk 1 kanálnyi kakaót.
Az első sárga lapot megkenjük lekvárral, enyhén megszórjuk dióval, beborítjuk a kakaós lappal.
Újra kenjük és szórjuk pici dióval, beborítjuk a sárga lappal.
Előmelegített sütőben 190 fokon sütjük.
Közben kikavarjuk a cukrot a tojássárgájával, citromlével és ha kisült a tészta melegen a tetejére kenjük a kikavart mázat.
Hagyjuk megszáradni és másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »