Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Porhanyós rácsos mézes recept

Porhanyós rácsos mézes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg vaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek méz
    • 1 kk szódabikarbóna
    • késhegynyi fahéj
    • fél citrom reszelt héja
    • 1-2 kanál tejföl
    • fél üveg baracklekvár

    Elkészítése:
    A lisztet elmorzsoljuk a vajjal,hozzáadjuk a tojást,a porcukrot,a mézet,a szódabikarbónát,a fahéjat,a citrom reszelt héját. Tejföllel összegyúrjuk,simára dolgozzuk. Egy órát pihentetjük.
    A tészta 3/4- részét tepsibe nyújtjuk,bőven megkenjük lekvárral, a maradék tésztából rácsokat rakunk rá, majd lassú tűzön sütjük.
    Kiadós,és sokáig elálló sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá