Porhanyós rácsos mézes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 2 ek méz
- 1 kk szódabikarbóna
- késhegynyi fahéj
- fél citrom reszelt héja
- 1-2 kanál tejföl
- fél üveg baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal,hozzáadjuk a tojást,a porcukrot,a mézet,a szódabikarbónát,a fahéjat,a citrom reszelt héját. Tejföllel összegyúrjuk,simára dolgozzuk. Egy órát pihentetjük.
A tészta 3/4- részét tepsibe nyújtjuk,bőven megkenjük lekvárral, a maradék tésztából rácsokat rakunk rá, majd lassú tűzön sütjük.
Kiadós,és sokáig elálló sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »