Porhanyós rácsos mézes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 2 ek méz
- 1 kk szódabikarbóna
- késhegynyi fahéj
- fél citrom reszelt héja
- 1-2 kanál tejföl
- fél üveg baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal,hozzáadjuk a tojást,a porcukrot,a mézet,a szódabikarbónát,a fahéjat,a citrom reszelt héját. Tejföllel összegyúrjuk,simára dolgozzuk. Egy órát pihentetjük.
A tészta 3/4- részét tepsibe nyújtjuk,bőven megkenjük lekvárral, a maradék tésztából rácsokat rakunk rá, majd lassú tűzön sütjük.
Kiadós,és sokáig elálló sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »