Non plus ultra sütemény recept
Ők is elkészítették
Elkészítés:
A tésztához valókat alaposan összegyúrom, majd fóliába csomagolva, hűtőbe teszem kb. fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtom 3-4 mm vastagra, picike pogácsaszaggatóval kb 3 cm átmérőjű kis korongokat szaggatok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom sorba.
A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verem, miközben folyamatosan hozzáadom a porcukrot. A habos-cukros krémmel megkenem a tésztakorongokat (ha van nyomózsákod, az a legjobb), és előmelegített sütőben, 180 fokon szép aranyszínűre sütöm. Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összetapasztok. (Ha marad ki más sütésből tojásfehérje, én kettesével kis nylon zacskóban le szoktam fagyasztani, most ehhez vettem ki 4 fehérjét, mert így többet lehet rá tenni, a 3 fehérje, amit ír, elég kevés hozzá.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

