Non plus ultra sütemény recept
Ők is elkészítették

Elkészítés:
A tésztához valókat alaposan összegyúrom, majd fóliába csomagolva, hűtőbe teszem kb. fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtom 3-4 mm vastagra, picike pogácsaszaggatóval kb 3 cm átmérőjű kis korongokat szaggatok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom sorba.
A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verem, miközben folyamatosan hozzáadom a porcukrot. A habos-cukros krémmel megkenem a tésztakorongokat (ha van nyomózsákod, az a legjobb), és előmelegített sütőben, 180 fokon szép aranyszínűre sütöm. Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összetapasztok. (Ha marad ki más sütésből tojásfehérje, én kettesével kis nylon zacskóban le szoktam fagyasztani, most ehhez vettem ki 4 fehérjét, mert így többet lehet rá tenni, a 3 fehérje, amit ír, elég kevés hozzá.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »