Lekváros sütik recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 14 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaniliás cukor
- 1 citrom reszelt héja,
Az összeragasztáshoz:
- 1 üveg lekvár
A mázhoz:
- 3 dkg kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 3 ek forróvíz
- 3 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és tetszőleges formákra kiszúrjuk.
Egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral és beletesszük sorban a kiszúrt formákat. Ne rakjuk túl szorosan egymáshoz, mert egy kicsit nőni fognak sülés közben.
Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha kihűlt, 2-2 darabot lekvárral összeragasztunk.
A tetejét csokimázzal csorgatjuk és porcukorral hintjük.
A csokimázhoz a kakaót, porcukrot a forró vízzel alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a margarint. Kissé folyós állagúnak kell lennie, hogy csorgatni tudjuk. Ha szükséges forró vizet adhatunk hozzá. Lezárt dobozban nagyon sokáig eláll.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »