Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros papucs recept

Lekváros papucs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalói:

    • 4-5 db nagyobb burgonya
    • 15 dkg margarin
    • 1 kis doboz tejfel
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt (amennyit felvesz – nekem kb. 45 dkg vett fel)
    • só (ízlés szerint)
    • 1 kiskanál cukor
    • 1/2 cs. sütőpor

    Töltelék:

    • szilvalekvár (kemény)

    Elkészítése:

    Burgonyát megpucoljuk, kockára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük.

    Utána a széttört burgonyába beletesszük a margarint, így hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd beletesszük a tejfelt, a tojást, a sót, a cukrot, a sütőport és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy egy puha, de ne ragadós tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk.

    Lisztezett, sík felületen kb: fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát.

    Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd mindegyik kiszaggatott tészta közepébe teszünk egy kis kemény lekvárt.

    Középen a széleit kezünkkel össze csipkedjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé, de ne szorosan a már megtöltött papucskákat és a tetejét tojássárgájával lekenjük.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb: 20 percig sütjük, míg szép világos arany barna nem lesz!

    Tipp:

    Lezárt dobozban akár több napig is friss-puha marad!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá