Lekváros papucs recept
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 4-5 db nagyobb burgonya
- 15 dkg margarin
- 1 kis doboz tejfel
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt (amennyit felvesz – nekem kb. 45 dkg vett fel)
- só (ízlés szerint)
- 1 kiskanál cukor
- 1/2 cs. sütőpor
Töltelék:
- szilvalekvár (kemény)
Elkészítése:
Burgonyát megpucoljuk, kockára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük.
Utána a széttört burgonyába beletesszük a margarint, így hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd beletesszük a tejfelt, a tojást, a sót, a cukrot, a sütőport és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy egy puha, de ne ragadós tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk.
Lisztezett, sík felületen kb: fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát.
Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd mindegyik kiszaggatott tészta közepébe teszünk egy kis kemény lekvárt.
Középen a széleit kezünkkel össze csipkedjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé, de ne szorosan a már megtöltött papucskákat és a tetejét tojássárgájával lekenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb: 20 percig sütjük, míg szép világos arany barna nem lesz!
Tipp:
Lezárt dobozban akár több napig is friss-puha marad!