Lekváros papucs recept

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 4-5 db nagyobb burgonya
- 15 dkg margarin
- 1 kis doboz tejfel
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt (amennyit felvesz – nekem kb. 45 dkg vett fel)
- só (ízlés szerint)
- 1 kiskanál cukor
- 1/2 cs. sütőpor
Töltelék:
- szilvalekvár (kemény)
Elkészítése:
Burgonyát megpucoljuk, kockára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük.
Utána a széttört burgonyába beletesszük a margarint, így hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd beletesszük a tejfelt, a tojást, a sót, a cukrot, a sütőport és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy egy puha, de ne ragadós tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk.
Lisztezett, sík felületen kb: fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát.
Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd mindegyik kiszaggatott tészta közepébe teszünk egy kis kemény lekvárt.
Középen a széleit kezünkkel össze csipkedjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé, de ne szorosan a már megtöltött papucskákat és a tetejét tojássárgájával lekenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb: 20 percig sütjük, míg szép világos arany barna nem lesz!
Tipp:
Lezárt dobozban akár több napig is friss-puha marad!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »