Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
Töltelék:
Elkészítése:
Burgonyát megpucoljuk, kockára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük.
Utána a széttört burgonyába beletesszük a margarint, így hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd beletesszük a tejfelt, a tojást, a sót, a cukrot, a sütőport és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy egy puha, de ne ragadós tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk.
Lisztezett, sík felületen kb: fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát.
Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd mindegyik kiszaggatott tészta közepébe teszünk egy kis kemény lekvárt.
Középen a széleit kezünkkel össze csipkedjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé, de ne szorosan a már megtöltött papucskákat és a tetejét tojássárgájával lekenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb: 20 percig sütjük, míg szép világos arany barna nem lesz!
Lezárt dobozban akár több napig is friss-puha marad!