Lekváros-mandulás linzer recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 8 dkg darált mandula
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 2 ek tejföl
Töltelékhez:
- 0,5 üveg (házi) meggylekvár (kb. 40 dkg)
Továbbá:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (rácsok lekenéséhez)
- 2 dkg darált mandula
- 1 ek kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük 0,5 órát. Lisztezett munkalapon 3 cipóra osztjuk.
2 cipót tepsi méretre (20×30 cm) kinyújtjuk.
Az elsőt a tepsibe fektetjük, a lekvár felével lekenjük. Rátesszük a másik kinyújtott lapot, ismét lekvárral megkenjük.
A megmaradt tésztából derelyevágóval csíkokat vágunk, és átlósan berácsozzuk. Tojásfehérjével lekenjük.
A mandulát a kristálycukorral összekeverjük, és a rácsokra hintjük. 200 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben fóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.
A lekváros-mandulás linzer kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 391 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 50 g
Zsír: 18 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 50 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.