Lekváros linzerkarika recept
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sütőporral. Hozzáadjuk a felkockázott hideg margarint és elmorzsoljuk a liszttel. Beletesszük a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a darált dió felét. Jól összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A lehűlt tésztát enyhén lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, lekenjük felvert tojáshabbal, szórunk rá darált diót.
180 fokos, előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. 2-2 korongot lekvárral összeragasztunk.
Tipp:
Ebből az adagból 160 db mini linzer készíthető., vagy 80 db normál méretű. A tésztáját islerhez is használhatjuk. Le is lehet fagyasztani, bármikor elővehetjük és csak sütni kell.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

