Lekváros kevert tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg lekvár (barack)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg cukor
- 1 evőkanál zsír
- 30 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csésze tej vagy 2 dl tejföl
A krémjéhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- vagy 15 dkg darált dió vagy 3 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A lekvárt,a cukrot,a tojást és a zsírt habosra keverjük. A 30 dkg liszthez hozzáadunk 1 kávéskanál szódabikarbónát, és 1 csésze tejjel vagy 1 pohár tejföllel jól összedolgozzuk.
Kizsírozott,lisztezett tepsibe öntjük,és 200 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt a tészta kettévágjuk és megtöltjük krémmel. A krémhez habosra kavarjuk a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ízesítjük a citrom levével és a lereszelt héjával.
Ízlésünknek megfelelően kakaóport,vagy darált diót is tehetünk a krémbe.
A tetejét megszórjuk porcukorral!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

