Lekváros kevert tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg lekvár (barack)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 1 evőkanál zsír
- 30 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csésze tej vagy 2 dl tejföl
A krémjéhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- vagy 15 dkg darált dió vagy 3 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A lekvárt,a cukrot,a tojást és a zsírt habosra keverjük. A 30 dkg liszthez hozzáadunk 1 kávéskanál szódabikarbónát, és 1 csésze tejjel vagy 1 pohár tejföllel jól összedolgozzuk.
Kizsírozott,lisztezett tepsibe öntjük,és 200 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt a tészta kettévágjuk és megtöltjük krémmel. A krémhez habosra kavarjuk a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ízesítjük a citrom levével és a lereszelt héjával.
Ízlésünknek megfelelően kakaóport,vagy darált diót is tehetünk a krémbe.
A tetejét megszórjuk porcukorral!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »