Lekváros- diós rácsos sütemény recept

Elkészítése:
A lisztet egy tálba öntjük és a margarint apró kockákra vágva a rászórjuk és belemorzsoljuk. Utána hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, sót valamint az 1 tojást és a tejfölt. Összegyúrjuk és cipót formázunk belőle. Fóliával vagy konyharuhával letakarva pihentetjük fél órát. Eközben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ezután leveszünk belőle kicsit kevesebb mint a felét. Ezt mindenki maga látja, hogy mekkora tepsije és ahhoz mérten. A nagyobbik darabot lisztezett deszkán kinyújtjuk és zsírozott vagy olajozott, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval.
A maradék tésztából megcsináljuk a rudakat és rács formában a lekvárra fektetjük őket.
Megsütjük, megszórjuk porcukorral. Ha kicsit kihűlt szeleteljük.
Tipp:
Aki a diót nem szereti ki is hagyhatja belőle vagy nagyon finom még durvára darált mandulával és mogyoróval is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »