Lekváros- diós rácsos sütemény recept
Elkészítése:
A lisztet egy tálba öntjük és a margarint apró kockákra vágva a rászórjuk és belemorzsoljuk. Utána hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, sót valamint az 1 tojást és a tejfölt. Összegyúrjuk és cipót formázunk belőle. Fóliával vagy konyharuhával letakarva pihentetjük fél órát. Eközben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ezután leveszünk belőle kicsit kevesebb mint a felét. Ezt mindenki maga látja, hogy mekkora tepsije és ahhoz mérten. A nagyobbik darabot lisztezett deszkán kinyújtjuk és zsírozott vagy olajozott, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval.
A maradék tésztából megcsináljuk a rudakat és rács formában a lekvárra fektetjük őket.
Megsütjük, megszórjuk porcukorral. Ha kicsit kihűlt szeleteljük.
Tipp:
Aki a diót nem szereti ki is hagyhatja belőle vagy nagyon finom még durvára darált mandulával és mogyoróval is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


