Lekváros-csokis mézes kevert süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25-30 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- 5 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 1 kk fahéj
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 tasak mézes fűszerkeverék
Tetejére:
- 1 kis üveg dzsem, vagy lekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk egy mélyebb edénybe, majd hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tejet, az olajat, a fahéjat, a szódabikarbónát és a mézes fűszerkeveréket.
Mindezt robotgéppel jól összedolgozzuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben (35×22 cm) kb. 200 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Még forrón megkenjük a lekvárral.
A csokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk és rákenjük.
Tipp:
A cukor mennyisége házanként változó, ezért kóstolást javaslok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »



