Legényhódító recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3-4 ek tej
A töltelékhez:
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek kekszmorzsa
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg vágott dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztacipót elfelezzük. Az egyik felét kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és sütőzsírpapírral bélelt tepsibe (30 x 20) fektetjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tepsiben várakozó lapra tesszük. Befedjük a másik lappal, a felvert tojással megkenjük, majd villával jól megszurkáljuk (az aljáig). A tetejét darabosra vágott dióval megszórjuk.
180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Az eredeti recept dió helyett mandulát írt, de bármelyikkel készítsük, az eredmény jó lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

