Legényhódító recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3-4 ek tej
A töltelékhez:
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek kekszmorzsa
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vágott dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztacipót elfelezzük. Az egyik felét kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és sütőzsírpapírral bélelt tepsibe (30 x 20) fektetjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tepsiben várakozó lapra tesszük. Befedjük a másik lappal, a felvert tojással megkenjük, majd villával jól megszurkáljuk (az aljáig). A tetejét darabosra vágott dióval megszórjuk.
180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Az eredeti recept dió helyett mandulát írt, de bármelyikkel készítsük, az eredmény jó lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »