Legényhódító recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3-4 ek tej
A töltelékhez:
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek kekszmorzsa
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vágott dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztacipót elfelezzük. Az egyik felét kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és sütőzsírpapírral bélelt tepsibe (30 x 20) fektetjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tepsiben várakozó lapra tesszük. Befedjük a másik lappal, a felvert tojással megkenjük, majd villával jól megszurkáljuk (az aljáig). A tetejét darabosra vágott dióval megszórjuk.
180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Az eredeti recept dió helyett mandulát írt, de bármelyikkel készítsük, az eredmény jó lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »