Legényhódító recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3-4 ek tej
A töltelékhez:
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek kekszmorzsa
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vágott dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztacipót elfelezzük. Az egyik felét kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és sütőzsírpapírral bélelt tepsibe (30 x 20) fektetjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tepsiben várakozó lapra tesszük. Befedjük a másik lappal, a felvert tojással megkenjük, majd villával jól megszurkáljuk (az aljáig). A tetejét darabosra vágott dióval megszórjuk.
180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Az eredeti recept dió helyett mandulát írt, de bármelyikkel készítsük, az eredmény jó lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »