Lambada szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 4 evőkanál víz
- 12,5 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor(vagy ízlés szerinti mennyiségben)
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5,5 dl tej
Mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral ,7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk,majd a tészta 3/4 részét beleöntjük. Az 1/4 részhez hozzákeverjük a kakaóport és a sárga tésztára csepegtetjük.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A krém készítése:
A pudingport a cukorral,2 dl tejjel simára keverünk,majd a többi tejet hozzáadva sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük.
A margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.
A kihűlt piskótát két felé vágjuk és a fele krémet rákenjük,rátesszük a másik lapot és a másik fele krémet rákenjük.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a krémre csurgatjuk.
A tálcán lévő süteményt egy kissé,a kezemmel rázogattam,ütögettem és így a csokoládé egyenletesen került a krémre.
Kókuszreszelékkel megszórtam.