Kürtőskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő
- pici só
- kb 2 dl tej
- kb 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a szokásos módon puha tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne ragadjon a tészta, elváljon az edény falától. 30 percig kelesztjük.
Kinyújtjuk a megkelt tésztát, majd ujjnyi vastag csíkokra szeljük. A sütőfát megolajozzuk és a tésztát rácsavarjuk. A fém lemezt a sütőfa alá tesszük és a forró olajba helyezzük, majd pirosra sütjük. Lehúzzuk a kalácsot a fáról és még melegen cukorba forgatjuk.
Tipp:
Vettem egy kürtöskalács sütőt és azzal készült. Ebből az adagból kb 10 db lesz. A sütő képét is feltettem, 1850 Ft volt. Nem érezni az olaj ízét a kész kalácson és lehet tölteni pudinggal, tejszínhabbal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »