Valentin napi vörös rózsák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 pohár liszt (2,5 dl)
- fél pohár búzadara
- 0,5 dl olaj
- 0,5 dl natúr joghurt
- 6 dkg puha margarin
- fél csomag sütőpor
- piros ételszínezék
- Pici tejföl, ha szükséges a tésztát lazítani
A sziruphoz:
- 1,5 pohár cukor
- 1,5 pohár víz
- fél citrom leve
A közepébe:
- törökmogyoró, mandula vagy dió (mi sima mogyorót használtunk)
Elkészítése:
A lisztet, a darát és a sütőport összekeverjük, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót. Hideg helyre tesszük a tésztát, különben nehéz lesz vele dolgozni. A szirup hozzávalóit összeforraljuk, majd lehűtjük. A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, majd egy ivópohár segítségével köröket szaggatunk belőle. 6 db korongot sorba teszünk és a képen látható módon elhelyezzük bele a mogyorót.
Ezt feltekerjük majd kettévágjuk. Picit megigazítjuk, hogy szépen nézzen ki. 180 fokon, körülbelül 20 percig sütjük, majd a végén a sziruppal megöntözzük.
Az eredeti receptet itt találtuk: https://izmorzsak.blogspot.com/
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »