Valentin napi vörös rózsák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 pohár liszt (2,5 dl)
- fél pohár búzadara
- 0,5 dl olaj
- 0,5 dl natúr joghurt
- 6 dkg puha margarin
- fél csomag sütőpor
- piros ételszínezék
- Pici tejföl, ha szükséges a tésztát lazítani
A sziruphoz:
- 1,5 pohár cukor
- 1,5 pohár víz
- fél citrom leve
A közepébe:
- törökmogyoró, mandula vagy dió (mi sima mogyorót használtunk)
Elkészítése:
A lisztet, a darát és a sütőport összekeverjük, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót. Hideg helyre tesszük a tésztát, különben nehéz lesz vele dolgozni. A szirup hozzávalóit összeforraljuk, majd lehűtjük. A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, majd egy ivópohár segítségével köröket szaggatunk belőle. 6 db korongot sorba teszünk és a képen látható módon elhelyezzük bele a mogyorót.
Ezt feltekerjük majd kettévágjuk. Picit megigazítjuk, hogy szépen nézzen ki. 180 fokon, körülbelül 20 percig sütjük, majd a végén a sziruppal megöntözzük.
Az eredeti receptet itt találtuk: https://izmorzsak.blogspot.com/
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »