Szatmári rizses kocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 csapott evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- fél cs sütőpor
Krém:
- 1 liter tej
- 3 cs csokoládés pudingpor
- 7 ek kristálycukor
Hab:
- 30 dkg rizs
- 5 ek kristálycukor
- 1,5 l víz
- 2 cs vaníliás cukor
- 500 ml habtejszín
- tej
Elkészítés:
A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral,a fehérjéket kemény habbá verjük. Először a sütőporos lisztet,majd a felvert fehérjét, óvatos mozdulatokkal a sárgájához keverjük. Egy 22*38-as tepsiben tűpróbáig sütjük.
A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd a piskótára simítjuk.
A habhoz a rizst bő, cukros vízben elkezdjük főzni. Ha elforrta a levét, de a rizs még nem főtt meg, akkor felöntjük tejjel. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd a kihűlt rizzsel összekeverjük.
A habot a csokis pudingra simítjuk és a tetejét kakaóporral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »