Szatmári rizses kocka recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 csapott evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- fél cs sütőpor
Krém:
- 1 liter tej
- 3 cs csokoládés pudingpor
- 7 ek kristálycukor
Hab:
- 30 dkg rizs
- 5 ek kristálycukor
- 1,5 l víz
- 2 cs vaníliás cukor
- 500 ml habtejszín
- tej
Elkészítés:
A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral,a fehérjéket kemény habbá verjük. Először a sütőporos lisztet,majd a felvert fehérjét, óvatos mozdulatokkal a sárgájához keverjük. Egy 22*38-as tepsiben tűpróbáig sütjük.
A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd a piskótára simítjuk.
A habhoz a rizst bő, cukros vízben elkezdjük főzni. Ha elforrta a levét, de a rizs még nem főtt meg, akkor felöntjük tejjel. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd a kihűlt rizzsel összekeverjük.
A habot a csokis pudingra simítjuk és a tetejét kakaóporral díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.