Szatmári rizses kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 egész tojás
  • 6 csapott evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • fél cs sütőpor

Krém:

  • 1 liter tej
  • 3 cs csokoládés pudingpor
  • 7 ek kristálycukor

Hab:

  • 30 dkg rizs
  • 5 ek kristálycukor
  • 1,5 l víz
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 500 ml habtejszín
  • tej

Elkészítés:
A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral,a fehérjéket kemény habbá verjük. Először a sütőporos lisztet,majd a felvert fehérjét, óvatos mozdulatokkal a sárgájához keverjük. Egy 22*38-as tepsiben tűpróbáig sütjük.

A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd a piskótára simítjuk.

A habhoz a rizst bő, cukros vízben elkezdjük főzni. Ha elforrta a levét, de a rizs még nem főtt meg, akkor felöntjük tejjel. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd a kihűlt rizzsel összekeverjük.

A habot a csokis pudingra simítjuk és a tetejét kakaóporral díszítjük.