Puncs mignon recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 8 dkg cukor
- fél dl olaj
- fél dl víz
Töltelékhez:
- 50 dkg tészta (én minden sütemény végét levágom és lefagyasztom, ehhez tökéletesen megfelel)
- 2 ek lekvár
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg vaj
- 5 dkg darált és darabolt dió
- fél tábla darabolt csoki
- fél dl rum
Cukormázhoz:
25 dkg porcukor
2 ek langyos víz
Elkészítése:
A tojás sárgáját kikeverem 2 kanál cukorral,az olajjal és a vízzel. A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verem. Amikor már kemény a hab összekeverem a sárgákkal, majd hozzáadom óvatosan a sütőporos lisztet és sütőpapíros sütőlapra teszem. Ez az adag egy 32*25 cm-es tepsire elég. 170 fokon tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt ketté vágjuk, majd megkenjük lekvárral.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a lapra és befedjük a másikkal, úgy, hogy a lekváros része nézzen lefelé. 1 órára hűtőbe tesszük. Utána tetszőleges méretűre kiszaggatjuk, majd cukormázzal bevonjuk.
A cukormáz hozzávalóit megmelegítjük, de nem faorraljuk. Kevés ételszínezékkel vagy szörppel színezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

