Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncs mignon recept

Puncs mignon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • fél cs sütőpor
    • 8 dkg  cukor
    • fél dl olaj
    • fél dl víz

    Töltelékhez:

    • 50 dkg tészta (én minden sütemény végét levágom és lefagyasztom, ehhez tökéletesen megfelel)
    • 2 ek lekvár
    • 2 ek kakaópor
    • 15 dkg vaj
    • 5 dkg darált és darabolt dió
    • fél tábla darabolt csoki
    • fél dl rum

    Cukormázhoz:
    25 dkg porcukor
    2 ek langyos víz

    Elkészítése:

    A tojás sárgáját kikeverem 2 kanál cukorral,az olajjal és a vízzel. A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verem. Amikor már kemény a hab összekeverem a sárgákkal, majd hozzáadom óvatosan a sütőporos lisztet és sütőpapíros sütőlapra teszem. Ez az adag egy 32*25 cm-es tepsire elég. 170 fokon tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt ketté vágjuk, majd megkenjük lekvárral.
    A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a lapra és befedjük a másikkal, úgy, hogy a lekváros része nézzen lefelé. 1 órára hűtőbe tesszük. Utána tetszőleges méretűre kiszaggatjuk, majd cukormázzal bevonjuk.
    A cukormáz hozzávalóit megmelegítjük, de nem faorraljuk. Kevés ételszínezékkel vagy szörppel színezzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá