Puncs mignon recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 8 dkg cukor
- fél dl olaj
- fél dl víz
Töltelékhez:
- 50 dkg tészta (én minden sütemény végét levágom és lefagyasztom, ehhez tökéletesen megfelel)
- 2 ek lekvár
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg vaj
- 5 dkg darált és darabolt dió
- fél tábla darabolt csoki
- fél dl rum
Cukormázhoz:
25 dkg porcukor
2 ek langyos víz
Elkészítése:
A tojás sárgáját kikeverem 2 kanál cukorral,az olajjal és a vízzel. A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verem. Amikor már kemény a hab összekeverem a sárgákkal, majd hozzáadom óvatosan a sütőporos lisztet és sütőpapíros sütőlapra teszem. Ez az adag egy 32*25 cm-es tepsire elég. 170 fokon tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt ketté vágjuk, majd megkenjük lekvárral.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a lapra és befedjük a másikkal, úgy, hogy a lekváros része nézzen lefelé. 1 órára hűtőbe tesszük. Utána tetszőleges méretűre kiszaggatjuk, majd cukormázzal bevonjuk.
A cukormáz hozzávalóit megmelegítjük, de nem faorraljuk. Kevés ételszínezékkel vagy szörppel színezzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »