Puncs mignon recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 8 dkg cukor
- fél dl olaj
- fél dl víz
Töltelékhez:
- 50 dkg tészta (én minden sütemény végét levágom és lefagyasztom, ehhez tökéletesen megfelel)
- 2 ek lekvár
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg vaj
- 5 dkg darált és darabolt dió
- fél tábla darabolt csoki
- fél dl rum
Cukormázhoz:
25 dkg porcukor
2 ek langyos víz
Elkészítése:
A tojás sárgáját kikeverem 2 kanál cukorral,az olajjal és a vízzel. A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verem. Amikor már kemény a hab összekeverem a sárgákkal, majd hozzáadom óvatosan a sütőporos lisztet és sütőpapíros sütőlapra teszem. Ez az adag egy 32*25 cm-es tepsire elég. 170 fokon tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt ketté vágjuk, majd megkenjük lekvárral.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a lapra és befedjük a másikkal, úgy, hogy a lekváros része nézzen lefelé. 1 órára hűtőbe tesszük. Utána tetszőleges méretűre kiszaggatjuk, majd cukormázzal bevonjuk.
A cukormáz hozzávalóit megmelegítjük, de nem faorraljuk. Kevés ételszínezékkel vagy szörppel színezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »