Puncs mignon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 4 egész tojás
  • 10 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • 8 dkg  cukor
  • fél dl olaj
  • fél dl víz

Töltelékhez:

  • 50 dkg tészta (én minden sütemény végét levágom és lefagyasztom, ehhez tökéletesen megfelel)
  • 2 ek lekvár
  • 2 ek kakaópor
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg darált és darabolt dió
  • fél tábla darabolt csoki
  • fél dl rum

Cukormázhoz:
25 dkg porcukor
2 ek langyos víz

Elkészítése:

A tojás sárgáját kikeverem 2 kanál cukorral,az olajjal és a vízzel. A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verem. Amikor már kemény a hab összekeverem a sárgákkal, majd hozzáadom óvatosan a sütőporos lisztet és sütőpapíros sütőlapra teszem. Ez az adag egy 32*25 cm-es tepsire elég. 170 fokon tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt ketté vágjuk, majd megkenjük lekvárral.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a lapra és befedjük a másikkal, úgy, hogy a lekváros része nézzen lefelé. 1 órára hűtőbe tesszük. Utána tetszőleges méretűre kiszaggatjuk, majd cukormázzal bevonjuk.
A cukormáz hozzávalóit megmelegítjük, de nem faorraljuk. Kevés ételszínezékkel vagy szörppel színezzük.