Őszibarack recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 75 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- 2tojás sárgája
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 30 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg lekvár
- 3 ek kakaó
- rum
- vaníliás cukor
- vaj
- kivájt tészta
- tej
Tetejére:
- vérnarancs aroma, vagy valamilyen szinezékek
- kristálycukor
Elkészítése:
A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojássárgáját összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd az egészet összedolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle, tepsibe tesszük és világosra sütjük. Közepét kivájjuk.
A töltelék hozzávalóiból masszát gyúrunk és a tésztákat megtöltjük, majd kettőt összeillesztünk. Ételfestékkel beszínezzük a barackokat és cukorba forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

