Őszibarack

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 75 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 2tojás sárgája
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 30 dkg porcukor

A töltelékhez:

  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg lekvár
  • 3 ek kakaó
  • rum
  • vaníliás cukor
  • vaj
  • kivájt tészta
  • tej

Tetejére:

  • vérnarancs aroma, vagy valamilyen szinezékek
  • kristálycukor

Elkészítése:

A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojássárgáját összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd az egészet összedolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle, tepsibe tesszük és világosra sütjük. Közepét kivájjuk.

A töltelék hozzávalóiból masszát gyúrunk és a tésztákat megtöltjük, majd kettőt összeillesztünk. Ételfestékkel beszínezzük a barackokat és cukorba forgatjuk.