Őszibarack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 75 dkg liszt
- 2 cs sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 30 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
- 1/2 dl rum (vagy pár csepp rumaroma)
- 2 ek sárgabaracklekvár
- a tésztagolyók kikapart belseje
Tetejére:
- aroma ( rum, vérnarancs vagy mandula-ki milyet szeret)
- ételfesték
Elkészítése:
A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgákat összedolgozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük,majd a margarinos masszához adjuk és jól eldolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle.
Tepsibe tesszük 180 fokon kb 10-15 perc alatt világosra sütjük. A közepét kikapargatjuk, összedolgozzuk a töltelék hozzávalóival, majd a masszával megtöltjük az üreges gombócokat és 2-2 db-ot összeragasztunk.
Rumaromával vagy ételfestékkel színezzük, majd kristálycukorban megforgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »