Őszibarack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 75 dkg liszt
- 2 cs sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 30 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
- 1/2 dl rum (vagy pár csepp rumaroma)
- 2 ek sárgabaracklekvár
- a tésztagolyók kikapart belseje
Tetejére:
- aroma ( rum, vérnarancs vagy mandula-ki milyet szeret)
- ételfesték
Elkészítése:
A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgákat összedolgozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük,majd a margarinos masszához adjuk és jól eldolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle.
Tepsibe tesszük 180 fokon kb 10-15 perc alatt világosra sütjük. A közepét kikapargatjuk, összedolgozzuk a töltelék hozzávalóival, majd a masszával megtöltjük az üreges gombócokat és 2-2 db-ot összeragasztunk.
Rumaromával vagy ételfestékkel színezzük, majd kristálycukorban megforgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »