Őszibarack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 75 dkg liszt
- 2 cs sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 30 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
- 1/2 dl rum (vagy pár csepp rumaroma)
- 2 ek sárgabaracklekvár
- a tésztagolyók kikapart belseje
Tetejére:
- aroma ( rum, vérnarancs vagy mandula-ki milyet szeret)
- ételfesték
Elkészítése:
A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgákat összedolgozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük,majd a margarinos masszához adjuk és jól eldolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle.
Tepsibe tesszük 180 fokon kb 10-15 perc alatt világosra sütjük. A közepét kikapargatjuk, összedolgozzuk a töltelék hozzávalóival, majd a masszával megtöltjük az üreges gombócokat és 2-2 db-ot összeragasztunk.
Rumaromával vagy ételfestékkel színezzük, majd kristálycukorban megforgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »