Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarack recept

Őszibarack
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 75 dkg liszt
    • 2 cs sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg margarin
    • 2 dl tej
    • 30 dkg porcukor

    Töltelékhez:

    • 10 dkg vaj
    • 30 dkg cukor
    • 2 dkg kakaópor
    • 1/2 dl rum (vagy pár csepp rumaroma)
    • 2 ek sárgabaracklekvár
    • a tésztagolyók kikapart belseje

    Tetejére:

    • aroma ( rum, vérnarancs vagy mandula-ki milyet szeret)
    • ételfesték

    Elkészítése:

    A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgákat összedolgozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük,majd a margarinos masszához adjuk és jól eldolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle.

    Tepsibe tesszük 180 fokon kb 10-15 perc alatt világosra sütjük. A közepét kikapargatjuk, összedolgozzuk a töltelék hozzávalóival, majd a masszával megtöltjük az üreges gombócokat és 2-2 db-ot összeragasztunk.

    Rumaromával vagy ételfestékkel színezzük, majd kristálycukorban megforgatjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá