Őszibarack recept

Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg zsír
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- fél dl rum
Barack színei amivel megfestem:
- 1 mandula aroma (zöld szín)
- 1 vérnarancs aroma (piros szín)
- Egy kistányérban kristálycukor amibe majd megforgatom a barackokat
Elkészítése:
A liszthez adom a sütőport. A porcukrot a zsírral habosra keverem, hozzáadom a tojásokat egyenként, és azzal is jól elkeverem. Ezután a tejet adom hozzá, és végül a sütőporos lisztet apránként keverem hozzá.
A tepsibe rakok sütőpapírt, és kis diónyi halmokat teszek rá. 15- 20 percig sütőm (világos a színe) 180 fokos légkeveréses sütőben.
Amíg sül kikeverem a krémet.
Amikor a tészta kihűlt a sütemények közepét kiskanállal kiszedem, és ezt a tésztát is hozzákeverem a krémhez, és megtöltöm a tésztákat egyenként, kettőt összeragasztok.
Az egyik felét megkenem a mandula aromával, a másik felét pedig a vérnarancs aromával, amikor megkentem kristálycukorba forgatom, és tálcán tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »