Őszibarack recept
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg zsír
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- fél dl rum
Barack színei amivel megfestem:
- 1 mandula aroma (zöld szín)
- 1 vérnarancs aroma (piros szín)
- Egy kistányérban kristálycukor amibe majd megforgatom a barackokat
Elkészítése:
A liszthez adom a sütőport. A porcukrot a zsírral habosra keverem, hozzáadom a tojásokat egyenként, és azzal is jól elkeverem. Ezután a tejet adom hozzá, és végül a sütőporos lisztet apránként keverem hozzá.
A tepsibe rakok sütőpapírt, és kis diónyi halmokat teszek rá. 15- 20 percig sütőm (világos a színe) 180 fokos légkeveréses sütőben.
Amíg sül kikeverem a krémet.
Amikor a tészta kihűlt a sütemények közepét kiskanállal kiszedem, és ezt a tésztát is hozzákeverem a krémhez, és megtöltöm a tésztákat egyenként, kettőt összeragasztok.
Az egyik felét megkenem a mandula aromával, a másik felét pedig a vérnarancs aromával, amikor megkentem kristálycukorba forgatom, és tálcán tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

