Őszibarack recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tej
- 75 dkg finomliszt
- 2 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 0,5 liter tej
- 15 dkg darált dióbél
- kakaópor
- kristálycukor
- rum
- citromhéj
- citromlé
Díszítéshez:piros és zöld ételszínező és puszpáng levél.
Elkészítése:
A porcukrot, margarint, 2 tojássárgáját, 2 dl tejet fél óráig habosra keverjük és pihenni hagyjuk 2 óráig. Pihenés után jön hozzá 75 dkg liszt 2 cs. sütőpor, ezt jól összegyúrjuk és kézzel dió nagyságú golyócskákat formázunk. Zsírtalan, lisztezett tepsibe ritkán rakjuk és szép halványra sütjük. Ha kisültek a golyócskák, akkor az aljukon késsel lyukat vájunk és krémmel töltjük. Kettőt ragasszunk össze egybe. Színezékkel befestjük. A 2 tojásfehérjével megkenjük, majd kristálycukorba meghempergetjük.
Töltelék: 1/2 l forró tejbe 15 dkg darált diót és a tészta kivájt morzsáját elkeverjük, kevés kakaóval, cukorral, ízlés szerint rummal vagy citrom reszelt héjával és levével ízesítjük. Közepes keménységűre főzzük, aztán hűtjük.7