Őszibarack recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dl tej
- 75 dkg finomliszt
- 2 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 0,5 liter tej
- 15 dkg darált dióbél
- kakaópor
- kristálycukor
- rum
- citromhéj
- citromlé
Díszítéshez:piros és zöld ételszínező és puszpáng levél.
Elkészítése:
A porcukrot, margarint, 2 tojássárgáját, 2 dl tejet fél óráig habosra keverjük és pihenni hagyjuk 2 óráig. Pihenés után jön hozzá 75 dkg liszt 2 cs. sütőpor, ezt jól összegyúrjuk és kézzel dió nagyságú golyócskákat formázunk. Zsírtalan, lisztezett tepsibe ritkán rakjuk és szép halványra sütjük. Ha kisültek a golyócskák, akkor az aljukon késsel lyukat vájunk és krémmel töltjük. Kettőt ragasszunk össze egybe. Színezékkel befestjük. A 2 tojásfehérjével megkenjük, majd kristálycukorba meghempergetjük.
Töltelék: 1/2 l forró tejbe 15 dkg darált diót és a tészta kivájt morzsáját elkeverjük, kevés kakaóval, cukorral, ízlés szerint rummal vagy citrom reszelt héjával és levével ízesítjük. Közepes keménységűre főzzük, aztán hűtjük.7
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

