Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarack recept

Őszibarack
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tej
    • 75 dkg finomliszt
    • 2 csomag sütőpor

    Töltelékhez:

    • 0,5 liter tej
    • 15 dkg darált dióbél
    • kakaópor
    • kristálycukor
    •   rum
    • citromhéj
    • citromlé

    Díszítéshez:piros és zöld ételszínező és puszpáng levél.

    Elkészítése:
    A porcukrot, margarint, 2 tojássárgáját, 2 dl tejet fél óráig habosra keverjük és pihenni hagyjuk 2 óráig. Pihenés után jön hozzá 75 dkg liszt 2 cs. sütőpor, ezt jól összegyúrjuk és kézzel dió nagyságú golyócskákat formázunk. Zsírtalan, lisztezett tepsibe ritkán rakjuk és szép halványra sütjük. Ha kisültek a golyócskák, akkor az aljukon késsel lyukat vájunk és krémmel töltjük. Kettőt ragasszunk össze egybe. Színezékkel befestjük. A 2 tojásfehérjével megkenjük, majd  kristálycukorba meghempergetjük.

    Töltelék: 1/2 l forró tejbe 15 dkg darált diót és a tészta kivájt morzsáját elkeverjük, kevés kakaóval, cukorral, ízlés szerint rummal vagy citrom reszelt héjával és levével ízesítjük. Közepes keménységűre főzzük, aztán hűtjük.7

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá