Őszibarack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tej
- 75 dkg finomliszt
- 2 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 0,5 liter tej
- 15 dkg darált dióbél
- kakaópor
- kristálycukor
- rum
- citromhéj
- citromlé
Díszítéshez:piros és zöld ételszínező és puszpáng levél.
Elkészítése:
A porcukrot, margarint, 2 tojássárgáját, 2 dl tejet fél óráig habosra keverjük és pihenni hagyjuk 2 óráig. Pihenés után jön hozzá 75 dkg liszt 2 cs. sütőpor, ezt jól összegyúrjuk és kézzel dió nagyságú golyócskákat formázunk. Zsírtalan, lisztezett tepsibe ritkán rakjuk és szép halványra sütjük. Ha kisültek a golyócskák, akkor az aljukon késsel lyukat vájunk és krémmel töltjük. Kettőt ragasszunk össze egybe. Színezékkel befestjük. A 2 tojásfehérjével megkenjük, majd kristálycukorba meghempergetjük.
Töltelék: 1/2 l forró tejbe 15 dkg darált diót és a tészta kivájt morzsáját elkeverjük, kevés kakaóval, cukorral, ízlés szerint rummal vagy citrom reszelt héjával és levével ízesítjük. Közepes keménységűre főzzük, aztán hűtjük.7
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »