Őszibarack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tej
- 75 dkg finomliszt
- 2 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 0,5 liter tej
- 15 dkg darált dióbél
- kakaópor
- kristálycukor
- rum
- citromhéj
- citromlé
Díszítéshez:piros és zöld ételszínező és puszpáng levél.
Elkészítése:
A porcukrot, margarint, 2 tojássárgáját, 2 dl tejet fél óráig habosra keverjük és pihenni hagyjuk 2 óráig. Pihenés után jön hozzá 75 dkg liszt 2 cs. sütőpor, ezt jól összegyúrjuk és kézzel dió nagyságú golyócskákat formázunk. Zsírtalan, lisztezett tepsibe ritkán rakjuk és szép halványra sütjük. Ha kisültek a golyócskák, akkor az aljukon késsel lyukat vájunk és krémmel töltjük. Kettőt ragasszunk össze egybe. Színezékkel befestjük. A 2 tojásfehérjével megkenjük, majd kristálycukorba meghempergetjük.
Töltelék: 1/2 l forró tejbe 15 dkg darált diót és a tészta kivájt morzsáját elkeverjük, kevés kakaóval, cukorral, ízlés szerint rummal vagy citrom reszelt héjával és levével ízesítjük. Közepes keménységűre főzzük, aztán hűtjük.7
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »