Őszibarack

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 75 dkg finomliszt
  • 2 csomag sütőpor

Töltelékhez:

  • 0,5 liter tej
  • 15 dkg darált dióbél
  • kakaópor
  • kristálycukor
  •   rum
  • citromhéj
  • citromlé

Díszítéshez:piros és zöld ételszínező és puszpáng levél.

Elkészítése:
A porcukrot, margarint, 2 tojássárgáját, 2 dl tejet fél óráig habosra keverjük és pihenni hagyjuk 2 óráig. Pihenés után jön hozzá 75 dkg liszt 2 cs. sütőpor, ezt jól összegyúrjuk és kézzel dió nagyságú golyócskákat formázunk. Zsírtalan, lisztezett tepsibe ritkán rakjuk és szép halványra sütjük. Ha kisültek a golyócskák, akkor az aljukon késsel lyukat vájunk és krémmel töltjük. Kettőt ragasszunk össze egybe. Színezékkel befestjük. A 2 tojásfehérjével megkenjük, majd  kristálycukorba meghempergetjük.

Töltelék: 1/2 l forró tejbe 15 dkg darált diót és a tészta kivájt morzsáját elkeverjük, kevés kakaóval, cukorral, ízlés szerint rummal vagy citrom reszelt héjával és levével ízesítjük. Közepes keménységűre főzzük, aztán hűtjük.7