Mézeskalács mécsestartó recept

Elkészítése: Mikróba felmelegítjük a mézet,vajat és a cukrot. A liszthez keverjük a szódabikarbónát,mézeskalács fűszert hozzáadjuk a 2 db tojást és a felolvasztott mézes-vajas cukrot. Tésztát gyúrunk belőle és 1 órát pihenni hagyjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és kivágjuk belőle a lapokat:4* 18 cm hosszú és 8 cm széles és 1 db 8*8 cm. A 4 db oldal falakra csillag kiszúróval kiszúrjuk a csillagokat,majd sütőpapírral bélelt tepsibe kisütjük. A 2 tojásfehérjét gőz fölött kikeverjük 20 dkg porcukorral és ezzel a habbal ragasztjuk össze a falakat és díszítjük.
Tipp:
Sötétben nagyon szép ahogy ég benne a mécses és jó mézeskalács illat lengi körül a lakást:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »