Mézeskalács mécsestartó recept

Elkészítése: Mikróba felmelegítjük a mézet,vajat és a cukrot. A liszthez keverjük a szódabikarbónát,mézeskalács fűszert hozzáadjuk a 2 db tojást és a felolvasztott mézes-vajas cukrot. Tésztát gyúrunk belőle és 1 órát pihenni hagyjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és kivágjuk belőle a lapokat:4* 18 cm hosszú és 8 cm széles és 1 db 8*8 cm. A 4 db oldal falakra csillag kiszúróval kiszúrjuk a csillagokat,majd sütőpapírral bélelt tepsibe kisütjük. A 2 tojásfehérjét gőz fölött kikeverjük 20 dkg porcukorral és ezzel a habbal ragasztjuk össze a falakat és díszítjük.
Tipp:
Sötétben nagyon szép ahogy ég benne a mécses és jó mézeskalács illat lengi körül a lakást:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »