Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres kalács recept

Méteres kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl víz
    • 1,5 dl olaj
    • 1 csomag sütőpor
    • 4 evőkanál kakaópor

    A krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag puncsízű pudingpor
    • 2 dl tej

    Elkészítése: A tésztához a porcukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat, a sütőporral előzőleg elkevert lisztet, a keményre felvert tojásfehérjehabot, és az egészet jól összekeverjük. A masszát kettéosztjuk, egyik feléhez hozzákeverjük a kakaót, és őzgerincformában mindkét tésztát megsütjük.

    A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejjel elkészítjük a pudingot és ha kihűlt, a kikevert margarinhoz adjuk, együtt jól kihabosítjuk. Az elkészült és kihűlt tésztát felszeleteljük, felváltva (egy világos, egy sötét) megkenjük a krémmel és jó szorosan sorba rakjuk. A tészta tetejét is bevonjuk krémmel, majd ízlés szerint díszítjük. Én jelen esetben tortadarával szórtam meg. Másnap ferdén szeleteljük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá