Méteres kalács

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 2 dl tej

Elkészítése: A tésztához a porcukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat, a sütőporral előzőleg elkevert lisztet, a keményre felvert tojásfehérjehabot, és az egészet jól összekeverjük. A masszát kettéosztjuk, egyik feléhez hozzákeverjük a kakaót, és őzgerincformában mindkét tésztát megsütjük.

A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejjel elkészítjük a pudingot és ha kihűlt, a kikevert margarinhoz adjuk, együtt jól kihabosítjuk. Az elkészült és kihűlt tésztát felszeleteljük, felváltva (egy világos, egy sötét) megkenjük a krémmel és jó szorosan sorba rakjuk. A tészta tetejét is bevonjuk krémmel, majd ízlés szerint díszítjük. Én jelen esetben tortadarával szórtam meg. Másnap ferdén szeleteljük.