Mandula recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 20 dkg dió
- teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál rum
- 1/2 tubus mandulaaroma
Krém:
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej ezt megfőzzük.
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- a maradék aroma
Elkészítése:
A tésztához a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lisztet, darált diót, kakaóport, fahéjat, aromát és a rumot. Jól összedolgozzuk, 1-2 órára fóliában hidegre tesszük, majd kis golyókat készítünk, amit a formába nyomkodunk.
180 fokos sütőben sütjük, majd óvatosan kiütögetjük a formából, majd 2-2-t összeragasztunk krémmel.
A krémhez a tejben felfőzzük a lisztet, majd ha kihűlt hozzáadjuk a cukort és a margarint, majd alaposan kihabosítjuk és a maradék aromával ízesítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »