Mandula recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 20 dkg dió
- teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál rum
- 1/2 tubus mandulaaroma
Krém:
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej ezt megfőzzük.
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- a maradék aroma
Elkészítése:
A tésztához a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lisztet, darált diót, kakaóport, fahéjat, aromát és a rumot. Jól összedolgozzuk, 1-2 órára fóliában hidegre tesszük, majd kis golyókat készítünk, amit a formába nyomkodunk.
180 fokos sütőben sütjük, majd óvatosan kiütögetjük a formából, majd 2-2-t összeragasztunk krémmel.
A krémhez a tejben felfőzzük a lisztet, majd ha kihűlt hozzáadjuk a cukort és a margarint, majd alaposan kihabosítjuk és a maradék aromával ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


