Körte leveles tésztában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- kb 5-6 egész körte (ez mérettől is függ, ha kisebbek, akkor többre is szükség lehet)
- kristálycukor
- fahéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A körtéket megpucoljuk. Elfelezzük, magházát óvatosan eltávolítjuk. A kristálycukorba fahéjat keverünk, melyben megforgatjuk a körtéket. A cukros-fahéjas körtéket, egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Ezután kinyújtjuk a leveles tésztát, melyből egy keveset félreteszünk, amiből majd a körte levelei készülnek. A leveles tésztából, a körték méreteihez képest, némileg nagyobb kockákat vágunk, mellyel beburkoljuk a gyümölcsöt.

A leveles tészta kockát úgy tesszük a körtére, hogy egy-egy csöcsük kerüljön a körte tetejéhez, ebből lesz ugyan is a kis szára. A leveles tésztát szépen aláhajtjuk, kissé megnyomkodjuk. A tetején hagyott kis tészta csücsköt pedig kicsit megnyomkodjuk, szárra hasonlatosra formázva.
Mikor mindegyiket elkészítettük, a maradék tésztából, kiszúró segítéségével leveleket szaggatunk, melynek egyik végét a szárhoz nyomjuk. Akinek nincs levél formájú kiszúrója, késsel is próbálkozhat elérni a kellő formát.

A kész körtéket végül villával megszurkáljuk és lekenjük a felvert tojás sárgájával. Én egy kis maradék fahájas cukorral is megszórtam
Előmelegített sütőben, 175-180 C°-on aranybarnára sütjük.
Tipp:
Kellemes krémekkel, öntetekkel is kínálhatjuk, mint vaníliás, csokis, kókuszos vagy bármilyen gyümölcsös.
Nálunk egy kókuszos-tejszínes mogyorós krém lett a kísérő.
4 dl tejben 2 ek mogyorókrémet feloldottam, tettem hozzá cukrot, vanília és tejszínes mogyoró aromát. 2 ek kókuszreszeléket, majd mikor már forrni kezdett -2 lapos ek-nyi keményítővel sűrítettem.
Tipp:
A körte alsó magháztól megszabadított mélyedésébe egy kockányi csokoládét is csomagolhatunk, mely kellemes és finom meglepetés lehet, mikor beleharapunk! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

