Karácsonyi habkarika recept
Ők is elkészítették

Elkészítés:
A sütőt 80 fokra előmelegítjük (hőlégkeveréssel 70 fokra) és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük és vízgőzre tesszük (1 tojásfehérje kb 40-45 gramm). Egy szűrőn át, hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe, nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamatos keverés közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét. Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunkat és csípi azt.
Ez kb 60 fokot jelent. Ha csípős a fehérje, öntsük át a robotgép üstjébe és tegyük bele a keményítőt. Ezután 10-20 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje.
A kemény habot nagy, csillagcsöves habzsákba szedjük és a szilikonos sütőpapírra nyomjuk a karikákat.
A karikákat 2 órára a 80 fokos sütőbe tesszük és készre szárítjuk őket. A tökéletes habkarikáknak nem szabad megpirulniuk, hófehérnek kell maradniuk és akkor jók, mikor fel lehet szedni őket a papírról.
Ha színezni szeretnénk akkor adjunk hozzá szörpöt vagy ételszínezéket még, mielőtt keményre felvernénk. Ha csíkosra szeretnénk a mintát, akkor a gél állagú festékbe mártsunk bele egy hurkapálcát és húzzunk színes csíkokat a habzsák oldalát lentről felfelé és így töltsük meg a habzsákot a kemény habbal.
Tipp:
Én dupla adagot készítettem, így lett belőle kb 65 db (2 nagy gáztepsi és egy kisebb lett). Holnap színesekkel próbálkozom! A sütésektől sok tojás fehérje van lefagyasztva, és most erre használom fel! Sajnos nekem csak a 120 foknál kezdődik a sütés, így kicsit kitámasztva hagytam a sütőajtót, így is az alsó tepsinek az alja kicsit megszínesedett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »